امروز دوشنبه 4 شهریور ماه بازار فلزات گران بهاء با تغییر قیمت مواجه بود.
چنانکه هر انس طلا با 2 دلار و 70 سنت کاهش 1.396 دلار و 10سنت خرید و فروش شد. همچنین هر انس پلاتین با کاهش 10 دلار کاهش 1.537 دلار و هر انس پالادیوم با افزایش 2 دلاری 757 دلار معامله شدند.
بر اساس این گزارش هر انس نقره با با کاهش 10 سنتی 24 دلار و 8 سنت در بازارهای جهانی معامله شد. بعلاوه هر بشکه نفت سبک با 15 سنت افزایش 106 دلار و 47 سنت قیمت دارد.
با توجه به اینکه نمودارهای فنی بازار حاکی از افزایش بیشتر قیمت طلا در آینده است، روند تقویت قیمتها در روز جمعه میتواند طی هفته جاری نیز ادامه یابد.
بازار طلا، هفته گذشته را با افزایش قیمت به پایان رسانید. در روز جمعه قیمت طلا برای تحویل در ماه دسامبر تا سطح 1395.8 دلار در هر اونس افزایش یافت که نرخ رشد آن در هفته گذشته 1.8 درصد بود. قیمت نقره برای تحویل در ماه سپتامبر نیز به سطح 23.738 دلار در هر اونس رسید که در طول هفته گذشته با 1.8 درصد افزایش روبرو شد.
در آمارگیری هفتگی کیتکو نیز 23 نفر شرکت کردند که از این میان 15 نفر رای به افزایش قیمتها دادند در حالیکه 7 نفر کاهش قیمتها را پیشبینی کردند و یک نفر انتظار ثبات یا نوسانات اندک قیمتها را در هفته آینده دارد.در روز جمعه قیمت طلا با جهش همراه بود که بعد از انتشار گزارش فروش مسکن نوساز در ماه جولای و پایینتر بودن آن نسبت به انتظارات، سطح قیمت مقاومتی 1377.80 دلار را شکست. نگرانیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه افزایش نرخ بهرههای بلند مدت باعث کاهش نرخ رشد فروش مسکن خواهد شد.
به گفته معاملهگران بازار، با شکستن سطح قیمت حمایتی در نمودارهای فنی، سرمایهگذاران احتمال افزایش قیمتها را دادند و اقدام به خرید با قیمتهایی بالاتر کردند که در نتیجه باعث افزایش بیشتر قیمتها شد.
چارلز ندوس، استراتژیست ارشد یک شرکت سرمایهگذاری، معتقد است که " از نظر نمودارهای فنی، بازار طلا در وضعیت مناسبی به سر میبرد. بازار نقره نیز به روند افزایشی کمک کرده است. پایان هفته کاری طلا با قیمت 1385 دلار در هر اونس به معنی آغاز با قیمتهای بالاتر در هفته آینده است."
روند تقویت قیمتها در آخرین روز کاری هفته گذشته، به هفته آینده نیز سرایت خواهد کرد، البته از نظر حجم احتمال یک روند ملایم و نزولی وجود دارد. هفته آینده، آخرین هفته کاری ماه آگوست و برای تعداد زیادی از معاملهگران، آخرین هفته تابستان نیز خواهد بود.
افشین نبوی، مدیر تجاری یک شرکت تجاری مسکن در سوییس، میگوید " ماه سپتامبر، همراه با خبرهای بسیار زیادی برای تمرکز و دقت مانند گزارش جدید اشتغال و نشست فدرال رزرو خواهد بود."
گمانهزنیهای بسیار زیادی در مورد وضعیت برنامه خرید اوراق فدرال رزرو تحت عنوان سیاستهای تسهیل کمی وجود دارد. ناظران در مورد عملکرد فدرال رزرو در ماه سپتامبر دو عقیده متفاوت دارند؛ برخی اعتقاد به کاهش مبلغ خرید اوراق قرضه و برخی نیز اعتقاد به تداوم خرید ماهیانه 85 میلیارد دلاری دارند.
فرانک لش، کارگزار و تحلیلگر بازارهای آتی در یک شرکت سرمایهگذاری، معتقد است که " تردیدها در مورد سیاست فدرال رزرو و زمان کاهش سیاستها همچنان اصلیترین اثر را بر بازارها دارد. علیرغم اینکه طلا در ابتدای روز جمعه در سطح آخرین قیمت هفته گذشته معامله میشد، انتشار آمار فروش مسکن نوساز در روز جمعه کاتالیزور افزایش سطح قیمتها بود. این بازار در هفته آینده، افزایشی خواهد بود و انتظار میرود که طلا به سطوح مقاومتی 1426، 1444 و 1468 دلار برسد، اما به نظر من آمارهای اقتصادی از هر دو جهت اثر خواهند گذاشت و اخبار صحیح – یا حتی غلط – نیز باعث اتمام این روند صعودی خواهند شد."
طرفداران کاهش مبلغ سیاستهای خرید اوراق قرضه فدرال رزرو در ماه سپتامبر، به روند بهبود آمار اقتصادی چین و اروپا و ثبات کلی در آمارهای اقتصادی آمریکا اشاره میکنند. برخی از تحلیلگران میگویند که درصورت اقدام فدرال رزور در این زمینه، بازار طلا تحت فشار قرار خواهد گرفت.
باب هبرکارن، کارگزار ارشد یک شرکت سرمایهگذاری، اعتقاد دارد که سیاستهای فدرال رزرو در ماه سپتامبر کاهش نخواهد یافت. به عقیده وی تنها فکر کاهش سیاستها در ماه سپتامبر، شاخصهای بورس را به بالاتر از سطوح حداکثری هدایت کرده است و نرخ بهره اوراق ده ساله خزانه داری آمریکا به بالاترین سطح در دو سال اخیر رسیده است. وی همچنین بیان میکند که " در صورت اقدام واقعی فدرال رزرو در این زمینه، فشار بر بازار داراییهای سرمایهای بیشتر خواهد شد و نرخهای بهره افزایش خواهد یافت؛ این روند در ابتدا اثر نزولی بر بازار طلا خواهد داشت." البته وی معتقد است که عمر این کاهش قیمت کوتاه خواهد بود زیرا افزایش خرید به منظور حرکت به سمت منطقه امن (حفظ ارزش داراییها)، افزایش خواهد یافت. وی همچنین اظهار میکند که " فکر نمیکنم که فدرال رزرو، سیاستهای محرک را براساس یک برنامه معین حذف یا کاهش دهد."
در هفته آینده، معاملهگران در انتظار انتشار شاخص قیمت مسکن در 20 شهر آمریکا هستند تا ببینند که آیا شواهد جدیدی وجود دارد که افزایش نرخ بهرههای بلند مدت در آمریکا بر قیمتهای مسکن موثر بوده است؟ پس از انتشار آمار ضعیف فروش مسکن نوساز در روز جمعه، حساسیتها نسبت به شاخص قیمت مسکن در هفته آینده بالاتر خواهد بود.
در هفته آینده معاملهگران در انتظار دو شاخص دیگر نیز در مورد اطمینان مصرفکننده، شاخص اطمینان مصرفکننده منتشر شده توسط Conference Board و شاخص ضریب اطمینان مصرف کنندگان توسط دانشگاه میشیگان، هستند. تحلیلگران معتقد هستند که در حالی که به طور متوسط قیمتهای بنزین در ماه آگوست پایینتر بود، اما کاهش اخیر در بازار بورس میتواند هر گونه اطمینان مصرفکننده ناشی از قیمتهای اندکی پایینتر بنزین را خنثی کند.
به دنبال کاهش چشمگیر ارزش روپیه در هند بزرگترین بازار طلای جهان قیمت این فلز گرانبها به شدت افزایش یافته است. افت ارزش روپیه قیمت طلا در هند را افزایش داد.
در حالی که قیمت جهانی طلا در روزهای اخیر بار دیگر روندی صعودی داشته و به بالاترین حد خود از ماه ژوئن رسیده افت شدید ارزش روپیه نیز به افزایش قیمت طلا در بازار هند دامن زده است.
به گزارش ان دی تی وی ؛ قیمت طلا در بازار هند روز شنبه به بالاترین حد خود در 9 ماه اخیر رسید و قیمت هر 10 گرم طلا به بیش از 32 هزار روپیه رسیده است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی نگرانی از متوقف شدن برنامه محرک پولی 85 میلیارد دلاری فدرال رزرو آمریکا تاثیر زیادی بر افزایش ارزش دلار و کاهش شدید ارزش روپیه داشته است.
افت شدید 13.4 درصدی فروش مسکن در بازار آمریکا طی ماه جولای نیز موجب رشد 1.6 درصدی قیمت جهانی طلا در روز جمعه و ادامه این روند در روز دوشنبه شده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند مهمترین عامل تاثیر گذار بر قیمت جهانی طلا در کوتاه مدت تصمیم فدرال رزرو آمریکا در خصوص برنامه محرک پولی خواهد بود. این نشست روزهای 17 و 18 سپتامبر برگزار خواهد شد.
موسسه تحقیقاتی امکای پیش بینی کرد، انتشار گزارش جدید وزارت بازرگانی آمریکا در خصوص وضعیت بازار مسکن موجب ادامه روند صعودی قیمت طلا خواهد شد.
به نقل از پایگاه اینترنتی مای آیریس؛ موسسه تحقیقاتی امکای پیش بینی کرد، کاهش شدید فروش مسکن در بازار آمریکا طی ماه جولای موجب ادامه اجرای برنامه محرک پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا خواهد شد و این مساله موجب افزایش قیمت جهانی طلا خواهد شد.
بر اساس این گزارش میزان فروش مسکن در بازار آمریکا طی ماه جولای بیش از 13 درصد کاهش داشته که این مساله موجب افزایش 1.6 درصدی قیمت طلا در روز جمعه و ادامه این روند در مبادلات امروز دوشنبه شده است.
برخی مقام های ارشد فدرال رزرو آمریکا نیز بر این باورند که روند رشد و رونق اقتصادی این کشور هنوز به شدت بی ثبات و شکننده است و فدرال رزرو باید به اجرای برنامه محرک پولی 85 میلیارد دلاری ادامه دهد.
بر این اساس احتمال آغاز اعتصاب سراسری در صنعت طلای آفریقای جنوبی نیز موجب افزایش قیمت طلا در روزهای آینده خواهد شد.
افزایش ذخایر طلا در صندوق اس پی دی آر نیز می تواند از عوامل موثر و تاثیر گذار بر قیمت طلا باشد.
کارشناسان اقتصادی بانک بارکلیز پیش بینی کردند در صورت کاهش میزان خرید اوراق قرضه ماهانه بانک مرکزی آمریکا قیمت جهانی طلا روند نزولی را در پیش خواهد گرفت و در ماه دسامبر به 1229دلار سقوط خواهد کرد.
به نقل از امارات 24، قیمت جهانی طلا اخیرا هفته های خوبی را پشت سر گذاشته است بهای این فلز از 1278 دلار در6 آگوست به 1398دلار در 23 آگوست سال2013میلادی افزایش یافت که این فلز رشد 9درصدی را طی دو هفته به ثبت رسانده است.
بر اساس این گزارش، اوایل ماه ژوئن قیمت جهانی طلا به کمتر از 1400دلار کاهش یافت اما پس از آن نتوانست از این سطح عبور کند و افزایش یابد.
اوایل صبح 28ژوئن سال 2013میلادی قیمت جهانی طلا به 1180 دلار که پایین ترین بهای سه سال اخیر بود کاهش یافت و از آن پس بهای این فلز زرد طی دو هفته اخیر 18درصد رشد کرده است.
یک کارشناس اقتصادی بانک امارات گفت: کاتالیزوری که موجب رشد 30 دلاری قیمت اونس جهانی طلا در روز جمعه از 1268به 1398دلار شد، انتشار اطلاعات ضعیف اقتصادی از بازار مسکن و رشد نرخ بیکاری آمریکا بود.
تحلیلگران اقتصادی هنوز هم در خصوص اینکه بانک مرکزی آمریکا میزان خرید اوراق قرضه ماهانه را تا 10 میلیون دلار کاهش می دهد یا نه اختلاف نظر دارند.
کارشناسان اقتصادی بانک بارکلیز اعلام کردند طبق نمودار تکنیکال قیمت طلا در سه ماهه سوم امسال اندکی افزایش خواهد یافت اما در سه ماهه چهارم تحت فشار قرار گرفته و میانگین بهای این فلز در این مدت به 1294دلار خواهد رسید.
به عقیده این کارشناسان در صورت کاهش میزان خرید اوراق قرضه ماهانه بانک مرکزی آمریکا قیمت جهانی طلا روند نزولی را در پیش خواهد گرفت و در ماه دسامبر به 1229دلار سقوط خواهد کرد.
چنانچه بانک مرکزی آمریکا کاهش میزان خرید اوراق قرضه ماهانه را به ماه دسامبر محول کند بهای جهانی طلا در ماه اکتبر به 1482دلار افزایش خواهد یافت.
مجمع عمومی بانک مرکزی حکم ولیالله سیف را به عنوان رئیس بانک مرکزی تأیید کرد.
به گزارش فارس در صورتجلسه مجمع عمومی بانک مرکزی آمده است: پنجاه و پنجمین جلسه مجمع عمومی عادی به صورت فوقالعاده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ چهارشنبه 30/5/92 به ریاست حضرت حجتالاسلامالمسلیمن جناب آقای دکتر روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران و با شرکت اعضای مجمع، جناب آقای دکتر علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، جناب آقای مهندس محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، جناب آقای مهندس بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و جناب آقای دکتر محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در محل دفتر رئیس جمهور تشکیل گردید و انتصاب جناب آقای دکتر ولیالله سیف به عنوان رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تائید اعضای مجمع عمومی رسید.
بر اساس این گزارش با امضای رئیس جمهور حکم انتصاب سیف بر بانک مرکزی قطعی شده است.
ولی الله سیف متولد 1331 و دارای دکترای حسابداری و امور مالی از دانشگاه علامه طباطبایی است. مدیرعاملی بانک کارآفرین، عضو در هیات مدیره بانک سپه، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک ملت، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک صادرات، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک سپه، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل فیوچر بانک در بحرین، عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک کارآفرین و عضو شورای فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مهمترین سوابق سیف بوده است.
قیمت جهانی طلا که امروز دوشنبه برای لحظاتی به بیش از 1400 دلار در هر اونس رسیده بود بار دیگر اندکی کاهش یافت و به کمتر از 1400 دلار رسیده است.
به نقل از رویترز؛ قیمت جهانی طلا که در ساعات اولیه مبادلات امروز به بیش از 1407 دلار رسیده بود تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران بین المللی نسبت به وضعیت برنامه محرک پولی فدرال رزرو آمریکا با کاهش روبرو شده است.
بر اساس این گزارش قیمت هر اونس طلا با 0.1 درصد کاهش به 1394.79 دلار رسیده است. قیمت طلا روز جمعه پس از انتشار آمارهای ناامیدکننده در خصوص بخش مسکن آمریکا با افزایش 1.6 درصدی روبرو شده بود.
احتمال متوقف شدن بخشی از برنامه 85 میلیارد دلار فدرال رزرو آمریکا در نشست 18 و 19 سپتامبر تاثیر منفی زیادی بر قیمت طلا داشته است.
میزان ذخایر طلای صندوق اس پی دی آر نیز روز جمعه با رشد 0.72 درصدی روبرو شد و به بیش از 920 تن رسیده است.
بانك فرانسوي سوسيته جنرال پيش بيني ميكند قيمت طلا با در پيش گرفتن برگشت از روند نزولي شديد در اوايل سال جاري، به افزايش ادامه خواهد داد.
رو اكتيو اينوسترز گزارش داد:قيمت اين فلز گرانبها براي تحويل فوري از اواسط ژوئن تاكنون ۱۶ درصد افزايش يافته و تا روز جمعه با ۱۵ دلار افزايش، به ۱۳۹۱ دلار در هر اونس رسيد.
نگراني سرمايه گذاران نسبت به طرحهاي فدرال رزرو آمريكا براي كاهش تسهيل مقداري پول و كاهش تقاضا از سوي چين و هند، به قيمتهاي طلا لطمه زده اما كارشناسان سوسيته جنرال معتقدند طلا تا زمانيكه بالاي ۱۳۰۴ دلار در هر اونس بماند، ميتواند به احيا ادامه دهد و تا ۱۴۷۴ دلار در هر اونس صعود كند. اما اگر طلا از اين سطح سقوط كند، ممكن است به ۱۲۷۶ دلار در هر اونس برسد.
طلا همچنان گامهاي لرزاني به سمت صعود برميدارد. مايك فان دالكن از "آسندو ماركتس" معتقد است جديدترين دور صعود قيمت طلا به دليل ابهام در مورد كاهش برنامه تدابير محرك پولي در آمريكا است. وي مدعي است در نظر گرفتن عوامل بلندمدت متعدد نشان ميدهد بهاي اين فلز به ۱۵۰۰ دلار در هر اونس ميرسد.
در پی بازگشت کمیته فدرال رزرو به تصمیم کاهش مبلغ سیاستهای انبساطی، اکثر فعالان بازار در آمارگیری بلومبرگ رأی به کاهش قیمتها در هفته آینده دادند.
بعد از بازگشت دوباره کمیته تصمیمگیری فدرال رزرو به سمت برنامه کاهش سیاستهای محرک در صورت بهبود وضعیت اقتصادی که روند افزایشی تقاضای فیزیکی طلا را تحت الشعاع قرار داد و قیمتها به بالاترین سطح در دو ماه گذشته رسید، اکثر معاملهگران بازار در آمارگیری هفتگی بلومبرگ، کاهش قیمت طلا را پیشبینی کردند که بیشترین تعداد طرفداران کاهش قیمت در 9 هفته گذشته هستند.
در این رایگیری 12 نفر به کاهش قیمتها در هفته آینده رای دادند که از 28 ژوئن (یک هفته قبل از ثبت رکورد کمترین قیمت 34 ماهه) تاکنون بالاترین تعداد طرفداران روند نزولی قیمت طلا هستند. از سوی دیگر، 8 نفر پیشبینی افزایش قیمتها را کردند و 2 نفر اعتقاد به ثبات یا نوسانات اندک قیمتها در هفته آینده دارند.
بعد از کاهش اطمینان سرمایهگذاران به طلا به عنوان کالایی برای حفظ ارزش داراییها، طلا برای ثبت اولین رکورد کاهشی سالیانه در 13 سال گذشته خیز برداشته بود که باعث دست کم 26 میلیارد دلار تنزل سهام صنایع استخراج معدن و ضرر جان پالسون (مدیر میلیاردر یک صندوق هجینگ) شد. خلاصه مذاکرات بانک فدرال رزرو در نشست روز 21 آگوست نشان میدهد که سیاستگذاران فدرال رزرو تقریبا برای کاهش سیاست خرید اوراق قرضه جدی هستند. از سوی دیگر، افزایش تقاضا برای جواهرات، سکه و شمش طلا در آسیا باعث 18 درصد افزایش قیمت طلا از ماه ژوئن تا کنون شده است.
از دسامبر سال 2008 تا ژوئن سال 2011، همزمان با تزریق 2 هزار میلیارد دلار توسط فدرال رزرو به سیستم مالی آمریکا از طریق خرید بدهیها، قیمت طلا با 70 درصد رشد روبرو شد که درنتیجه نگرانیهای سرمایهگذاران در مورد کاهش ارزش دلار و افزایش تورم را افزایش داد.
بر طبق آخرین گزارش از مذاکرات نشست بانک فدرال رزرو در 30 و 31 جولای، اکثر سیاستگذاران اعتقاد به نامناسب بودن زمان تغییر سیاست خرید ماهیانه 85 میلیارد دلاری داشتند در حالی که تعداد اندکی طرفدار کاهش مبلغ سیاست خرید در آینده نزدیک بودند.
اول هنسن، استراتژیست بازار کالاها، اعتقاد دارد که "در حال حاضر با بدترین وضعیت نقدشوندگی و معامله از سوی سرمایهگذاران و همزمان تعادل بهتر بازار طلا روبرو هستیم، اما هنوز هم از شرایط رکودی و نزول قیمتها خارج نشدیم. مذاکرات در زمینه کاهش مبلغ سیاستهای انبساطی فدرال رزرو ادامه دارد و هنوز هم عامل موثری بر روی نگاههای منفی به بازار است."
دانیل بریسمن، تحلیلگر یک شرکت مالی جهانی در آلمان، معتقد است که " سایه اطلاعات اقتصادی به ویژه اطلاعات کشور چین، کاملاً بر روی مذاکرات در مورد کاهش مبلغ سیاستهای خرید فدرال رزرو سنگینی کرده است. قیمت فلزات در بورسهای مختلف در حال افزایش است و قیمتهای فلزات در میان مدت به سمت بلند مدت، افزایش خواهند یافت."
در بورس لندن از ابتدای سال جاری تا کنون قیمت طلا با کاهش 12 درصد به سطح 1397.35 دلار رسیده است. در روز جمعه در بورس لندن، قیمت طلا با ثبت رکورد دو ماهه به سطح 1398.75 دلار در هر اونس رسید که با جهش قیمتی نسبت به سطح قمیت 1180.50 دلار در 28 ژوئن روبرو شد.
آقای پالسون، بزرگترین سرمایهگذار در صندوق SPDR Gold Trust (دومین صندوق بزرگ سرمایهگذاری بورسی با پشتوانه طلا در جهان)، در فصل دوم سال جاری میلادی 53 درصد سهم خود را از این صندوق کاهش داد. این کاهش باعث افزایش خرید و 15 درصد صعود قیمتها نسبت به سطح رکوردهای کاهشی 34 ماهه در 28 ژوئن، شد. دو میلیاردر بزرگ، جورج سورس و دانیل لوب نیز کل سرمایهگذاریهای خود بر روی طلا را فروختند.
کاهش 27 درصدی قیمتها کمتر از رکورد 1921.15 دلاری در سپتامبر سال 2011 منجر به افزایش تقاضای فیزیکی طلا در آسیا شد. در کشور هند (بزرگترین مصرفکننده جهانی در سال گذشته)، در فصل دوم سال جاری نسبت به سال گذشته، شاخص خرید مصرف کننده 17 درصد افزایش یافت. افزایش 87 درصدی خرید چین نیز باعث افزایش فروش جهانی شمش و سکه تا سطح یک رکورد و مصرف جواهرات به حداکثر سطح ممکن از سال 2008 تا کنون شد.
بر طبق متوسط برآوردهای 17 تحلیلگر (جمع آوری شده توسط بلومبرگ)، میانگین قیمت طلا در فصل چهارم سال جاری 1300 دلار است که در سه ماه انتهایی سال آینده تا سطح 1350 دلار در هر اونس افزایش خواهد یافت. برخی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که با توجه به افزایش مصرف فیزیکی طلا، قیمتها کاهش خواهند یافت و برنامه آینده شرکتهای معدنی به سمت محدود کردن تولید خواهد بود. بر طبق اظهارات مدیر عامل یکی از شرکتهای بزرگ استخراج طلا در آفریقای جنوبی (Gold Fields Ltd.)، تولید در قیمتهای پایینتر از 1250 دلار در هر اونس غیر ممکن است. بزرگترین شرکت تولید کننده طلا (Barrick Gold Corp.)، نیز اعلام کرده است که احتمالاً فعالیت 12 معدن این شرکت در سراسر دنیا را متوقف خواهد کرد.
در هفته ای که گذشت بازارهای طلا در سطح جهانی و به تبع در داخل هفته ای نوسانی و اما کاهشی را پشت سر گذاشتند بطوریکه هر مثقال طلا در این هفته 6500 تومان و هر اونس طلا 6 دلار تقلیل یافتند.
قیمت جهانی طلا در زمان فعالیت بازار تهران در هفته ای که گذشت 6 دلار کاهش را به ثبت رساند، اما در روز جمعه با کاهش ارزش دلار افزایش یافت و تا سطح 1398 دلار و 80 سنت بالا آمد.
بر اساس این گزارش، روز شنبه بازار تهران شاهد رشد قیمت جهانی طلا و رسیدن آن به بالاترین حد در طی دو ماه اخیر بود، اما افت ارزش دلار سبب شد هر گرم طلای 18 عیار در این روز تنها 1616 تومان و هر مثقال طلای 17 عیار 7 هزار تومان افزایش یابد و بر نرخ 105 هزار و 752 تومان و 458 هزار و 500 تومان قرار بگیرد.
ادامه این روند در روز یکشنبه با وجود ثبات هر اونس طلا بر بهای 1378 دلار و 20 سنت، بهای هر مثقال را به بالاترین حد در یک ماه و نیم اخیر رساند و بازار شاهد نرخ 460 هزار تومانی هر مثقال طلای 17 عیار بود.
در همین راستا نرخ هر گرم طلای 18 عیار ساخته نشده در روز یکشنبه به 106 هزار و 306 تومان رسید.
این گزارش حاکیست، به دنبال انتشار آمارهای ضعیف اقتصادی از آمریکا و رشد ذخایر طلا در صندوق های سرمایه گذاری جهان، قیمت طلا در ابتدا با افزایش همراه و به 1380 دلار و 86 سنت رسید، اما رشد دلار سبب شد تا روند حرکتی طلا معکوس و بر 1374 دلار و 90 سنت بایستد.
در روز دوشنبه بازار طلا در پی افت طلای جهانی و ریزش قیمتها در بازار ارز، ارزش فلزات گرانبها را در هر مثقال و گرم کاهش و به 456 هزار تومان و 105 هزار و 198 تومان رساند.
این گزارش می افزاید، در روز سه شنبه به دنبال گمانه زنی ها نسبت به کاهش قریب الوقوع میزان خرید اوراق قرضه، میزان فروش طلا در بازارهای جهانی افزایش و قیمت هر اونس به 1367 دلار و 20 سنت رسید که البته طلا در لحظاتی بهای 1351 دلار را نیز تجربه کرد.
در این روز بازار داخل به علت کاهش تقاضا برای خرید و افت دلار و طلای جهانی بازهم قیمتها را کاهش داد و بهای هر مثقال را به 449 هزار و 500 تومان و نرخ هر گرم طلای 18 عیار را به 103 هزار و 675 تومان رساند.
در روز چهارشنبه بازارهای جهانی طلا در حالی که سرمایه گذاران منتظر اعلام سیاستهای جدید فدرال رزرو در خصوص برنامه محرک پولی بودند، قیمت هر اونس را با افزایش به بیش از 1372 دلار و 24 سنت رساند اما طلا بر این بها تاب نیاورد و با رشد ارزش دلار به بهای 1364 دلار برگشت.
اما درهمین روز بازار تهران با نوسان محدود، قیمت طلا را به 449 هزار تومان در هر مثقال و 103 هزار و 559 تومان در هر گرم طلای 18 عیار رساند.
شایان ذکر است، در بیانیه روز چهارشنبه بانک مرکزی هیچ اشاره ای به آغاز کاهش میزان خرید اوراق قرضه ماهانه این کشور نشد و طلا توانست با نوسان در روز پنج شنبه بر بهای 1380 دلار بایستد.
در این روز بازار داخل با تغییر اندک و البته افزایش قیمتها روبرو شد که در نهایت هر مثقال بر بهای 452 هزار تومان و هر گرم طلای 18 عیار بر نرخ 104 هزار و 252 تومان آرام گرفت.
گفتنی است، بازار طلا همچنان شاهد پیش بینی های ضد ونقیض درباره آینده بازار طلاست، بطوریکه همانطور که از رشد بهای جهانی طلا در کوتاه مدت سخن به میان می آید، از سقوط اونس طلا در این مدت نیز صحبتهایی می شود. این آینده مبهم بازار طلا ضرورت احتیاط سرمایه گذاران و اجتناب از ریسک را در این مدت بیش از پیش اعلام می سازد.
صفحه قبل 1 ... 53 54 55 56 57 ... 77 صفحه بعد